Noutăţile primăriei

La data de 2 martie, curent, în or. Fălești, s-a organizat mitingul de comemorare a eroilor căzuți în conflictul armat pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a R. Moldova. 

Acest conflict armat, chiar și după trecerea anilor, este o durere și o rană deschisă, care macină inimile multor locuitori ai ţării noastre, care au avut de suferit de pe urma acestor tragice evenimente. 

În acest conflict armat și-au pierdut viața 315 combatanți, feciori ai neamului, care s-au jertfit pentru integritatea teritorială a țării. De asemenea pe câmpul de luptă au fost răniți 1180 combatanți, iar în rândul persoanelor civile si-au pierdut viața circa 125 persoane. 

Generația   tânără, care cunoaște aceste tragice evenimente din istoria țării noastre, trebuie să învețe şi să încerce pe viitor să găsească noi oportunități pentru a trăi în înțelegere şi stimă reciprocă ca un popor unit, iar divergențele care vor apărea să fie rezolvate pe cale pașnică.

Veșnică amintire și respect ostașilor căzuți pe câmpul de luptă pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a R. Moldova.

 • trns-fl_1
 • trns-fl_10
 • trns-fl_11
 • trns-fl_12

Galerie foto

Luni, 1 martie 2021, în orașul Fălești au început lucrările de reabilitare și extindere a sistemului de aprovizionare cu apă, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești”, implementat de ADR Nord și finanțat de Uniunea Europeană.

Conform contractului de antrepriză semnat cu compania de construcții SRL „Polimer Gaz Conducte” la sfârșitul lunii noiembrie 2020, lucrările de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești urmează să fie executate în decurs de 10 luni calendaristice. Valoarea acestui contract constituie 35,49 milioane lei, din care 3,31 milioane lei reprezintă cofinanțarea Primăriei orașului Fălești.

Supravegherea tehnică a lucrărilor ce urmează să fie executate va fi asigurată de SRL „Aldicons”, cu oferta contractuală în valoare de 230.686,55 de lei. Supravegherea de autor va fi realizată în procesul desfășurării lucrărilor de construcție-montaj de SRL „Apcan”, conform contractului încheiat cu această companie, în valoare de 106.470,71 de lei.

Precizăm că, la sfârșitul lunii noiembrie 2020, ADR Nord a organizat, la Fălești, evenimentul de recepție la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului „Asigurarea orașului Fălești cu apă din râul Prut 2”, finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regionale. În urma implementării acestui proiect, a fost construit apeductul magistral Prut-Fălești, cu o lungime de 17,884 km. Astfel, apa din râul Prut a ajuns la stația de tartare din orașul Fălești. Următorul obiectiv este ca apa potabilă să ajungă în casele locuitorilor orașului Fălești. Acest lucru urmează să fie realizat în cadrul noului proiect finanțat de Uniunea Europeană.

Măsura investițională „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești” este finanțată de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ).

Sursa:
adrnord.md

La data de 20 februarie curent, în incinta Palatului Raional de Cultură Făleşti ”Mihai Volontir”, s-a organizat concertul muzical dedicat sărbătorii dragostei și bunăvoinței ”Dragobete”, cu genericul ”Dacă dragoste nu e, nimic nu e...”. 

În cadrul concertului au participat formații artistice din localitate, ansambluri de dans, tineri interpreți ce poartă în inimi dragostea.

Pe parcursul concertului participanții acestui eveniment ne-au cufundat în atmosfera feerică a dragostei, iubirii și frumosului prin compozițiile prezentate. Cu toții știm că cel puțin o dată în viață fiecare din noi cunoaște acest frumos sentiment numit ”Dragoste”, care te învăluie și te înalță în frumoasa atmosferă a iubirii.

La final, organizatorii acestui eveniment: Direcția Generală Educație și Cultură Fălești în persoana d-nei. Mariana Osadța, primăria or. Fălești în persoana primarului dl. Alexandr Severin și vicepreședintele raionului Fălești dl. Veaceslav Tambur au premiat participanții la eveniment cu cadouri și diplome de mențiune.

 • drag_1
 • drag_10
 • drag_11
 • drag_12

Galerie foto

Astăzi 15 februarie curent, se împlinesc 32 ani, de la retragerea trupelor sovietice din Republica Afganistan. Cu această ocazie și în memoria celor căzuți pe câmpul de luptă din Afganistan, în oraşul Făleşti s-a organizat un miting de comemorare. 

La acest eveniment au participat conducerea primăriei și a raionului Fălești, funcționari publici, reprezentanți ai serviciilor desconcentrate, colaboratori ai Inspectoratului de Poliție și veterani participanți la acţiunile de luptă din Afganistan.

Cu un mesaj de deschidere al mitingului s-a adresat primarul or. Fălești dl. Alexandr Severin, exprimând mulțumire și recunoștință pentru eroismul, bărbăția și sacrificiul veteranilor războiului din Afganistan. De asemenea s-a ținut un minut de reculegere în memoria celor care și-au pierdut viața pe câmpul de luptă și au fost depuse flori în semn de recunoștință.

De menționat că acest eveniment de comemorare are un mesaj puternic generațiilor tinere, să păstreze memoria ostașilor căzuți la datorie și respectul față de veteranii, conaționalii noștri.

 • afg-2021_1
 • afg-2021_10
 • afg-2021_11
 • afg-2021_12

vdc 3La data de 4 februarie 2021, la stația de pompare a apei din s. Gherman, raionul Ungheni, a avut loc o ședință de documentare și monitorizare a situației existente, la care au participat: primarul or. Fălești Alexandr Severin, primarii comunelor Risipeni și Făleștii Noi, societatea civilă, managerul proiectului, Victor Cimpoieș, reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională Nord, conducerea raionului Fălești.

Participanții evenimentului au avut posibilitatea să vadă situația reală a stației, să adreseze întrebări legate de proiect și să cunoască care sunt dotările stației.

De asemenea s-a discutat despre rolul și însemnătatea aprovizionării cu apă potabilă de calitate a localităților raionului și orașului Fălești.

De menționat faptul că stația de pompare Gherman și stația treapta II-a Taxobeni se află la ultima etapă a lucrărilor de construcție, după care sistemul de apeduct să poată fi pus în funcțiune. Sperăm că localitățile raionului Fălești în viitorul apropiat vor fi aprovizionate cu apă potabilă de calitate.

 • vdc_1
 • vdc_2
 • vdc_4