Noutăţile primăriei

ANUNȚ!

   Mult stimați veterani, participanți a conflictului de pe Nistru, vă aducem la cunoștință, că conform demersului nr. fl/65 din 17.02.2021 al Ministerului Apărării al Republicii Moldova, veteranii care dețin legitimații de model vechi sunt îndemnați să le  schimbe în legitimație de model nou până la finele anului curent, pentru a beneficia de asigurare obligatorie de asistență medicală gratuită și după data de 31.12.2021. 

  Pentru evitarea unor cazuri de escrocherii la perfectarea documentelor pentru preschimbarea legitimațiilor, participanții la luptele din Transnistria pentru a obține suport sunt îndemnați să se prezinte către  Organizația  Veteranilor de Război de pe Nistru ,,Combatantul” dl. Colesnic Serghei, colonel de poliție în rezervă, președinte al organizației Veteranilor și Pensionarilor al Organelor Afacerilor Interne din raionul Fălești. Adresa juridică a Organizației respective: or. Fălești, str. Ștefan cel Mare 38, telefon de contact 069508456.

Graficul de primire : sediul Organizației se află în incinta Secției - Administrativ-Militare Fălești

Marți :         de la 09.00 până la 12.00

Joi  :             de la 09.00 până la 12.00

Sâmbătă :    de la 09.00 până la 12.00

ОБЪЯВЛЕНИЕ!

Уважаемые ветераны, участники конфликта на Днестре, информируем вас, что согласно письму № фл/65 с 17.02.2021 Министерство Oбороны Республики Молдова, ветеранам имеющим удостоверение старого образца, настоятельно рекомендуется поменять их на удостоверение нового образца до конца этого года, для оказания обязательной бесплатной медицинской помощи и после 31.12.2021.

Во избежание случаев мошенничества при подготовке документов для обмена удостоверений ветерана, участникам боевых действий в Приднестровье настоятельно рекомендуется, обратится за поддержку в Организацию Ветеранов Приднестровской Войны «Комбатант» к г-ну  Колесник Сергей, полковника полиции в запасе, президента Организации Ветеранов и Пенсионеров Органов Внутренних Дел Фэлештского района. Юридический адрес Организации: г. Фэлешть, ул. Штефан чел Маре 38, контактный номер телефона  069508456.

График приема:  Организация  находится внутри Военно-Административного - Отдела Фэлешть.

Вторник: с 09:00 до 12:00
Четверг: с 09:00 до 12:00
Суббота: с 09:00 до 12:00.

  La 5 septembrie curent, primăria or. Fălești, împreună cu directorul Școlii de Arte Plastice ”Gheorghe Vrabie”, Furdui Damian, au organizat o activitate de voluntariat. La această activitate au participat tineri voluntari, pasionați de pictură.
  Tinerii și-au pus ca scop să schimbe spre bine aspectul a două stații din localitatea Gara Fălești.
  Prima stație auto, care a trecut prin schimbare, este amplasată la intrarea in localitate vizavi de stația PECO ”Bemol”.
  A doua stație, situată lângă casa de nunți ”Alina”, rămâne să fie reabilitată săptămâna aceasta, tot cu ajutorul voluntarilor.
  Rodul muncii acestor tineri îl puteți vedea în pozele de mai jos.

  • 1
  • 2
  • 3
  • r2s3_5

Astăzi, 3 septembrie, în Republica Moldova, sărbătorim ”Ziua Armatei Naționale”.

Această sărbătoare este una specială pentru poporul nostru, fiindcă armata este una dintre instituțiile fundamentale ale statului, care contribuie în mod decisiv la securitatea națională, prestigiul țării noastre și care se bucură de încrederea necondiționată a populației.

Cu certitudine putem spune că Armata Naţională, mai întâi de toate, este o şcoală, o școală a vieții, care cultivă în rândul tinerilor patriotismul, dragostea şi respectul față de ţară. Serviciul militar mai este şi un bun prilej pentru dezvoltarea unei generații de apărători ai neamului fiind și un examen de maturitate pentru tinerii noștri. 

Cu această ocazie aduc un omagiu celor care au slujit și slujesc patria, arătând devotament dezinteresat Republicii Moldova și Vă doresc izbândă şi răbdare, sănătate și bucurii, iar pacea care o protejați să ne aducă tuturor numai fericire.

La mulți ani, Armana Națională a Republicii Moldova!

La data de 27 august în orașul Fălești, s-a sărbătorit 30 ani de independență a Republicii Moldova.

Cu această ocazie au fost organizate activități culturale și sportive pentru locuitorii și oaspeții orașului Fălești. Pe scena de sărbătoare au urcat tineri interpreți din localitate, picii din IP IET nr. 5, orchestra de muzică populară, dansatorii colectivului de dans ”Foleșteanca” și ”Favorit”. Au fost prezentate expoziții ale producătorilor autohtoni și meșterilor populari,lupte corp la corp – demonstrate de batalionul 1003 al trupelor de carabinieri și hora neamului, care a deschis această frumoasă sărbătoare.

  • IMG_5120
  • IMG_5181
  • IMG_5194
  • IMG_5224

La acest eveniment ne-au onorat cu prezența conducerea raionului Fălești și a primăriei or. Fălești în persoana primarului Alexandr Severin, care a venit cu un mesaj de felicitare către toți locuitorii orașului și ai întregii republici.

Galerie foto (Concert festiv de deschidere a sărbătorii) 

De asemenea a fost organizată și lupta tradițională moldovenească ”Trânta”, la care au participat toți doritorii culminând cu premiul mare lupta la berbec.

Galerie foto (Competiție sportivă - TRÎNTA)

Punctul culminant al sărbătorii a fost concertul serala prezentat de artiști din țară, care au încins atmosfera de sărbătoare.

Dragi făleșteni !

Primăria or. Fălești vă invită pe 27 august, începând cu 18:00 în Parcul central orășenesc
la un concert grandios prin care vom marca cei 30 de ani de Independență.

Vor evolua:

Orchestra Rapsozi Făleșteni, Valentina Volontir, Sunstroke Project, Gabriel Nebunu, Doina Arsene,
Trupa Lume, 
Invitați speciali Nemuritorii din România, DJ MAX.

Vă aștept cu drag!