Noutăţile primăriei

La 25 ianuarie curent, în sala de ședințe a primăriei  orașului Fălești, s-a desfășurat Conferința de lansare a proiectului ”Împreună pentru buna guvernarea si bugetare participativă”, finanțat de Uniunea Europeana prin Proiectul EU4Accountability - Societatea civilă împuternicită pentru o mai mare responsabilitate socială în Moldova. La acest eveniment au participat reprezentanții societății civile, administrației publice locale din localitățile participante la proiect și reprezentanții mass-media.

Proiectul a fost prezentat de Victor Cimpoieș, managerul proiectului care a efectuat o trecere în revistă a scopului, obiectivelor, activităților și rezultatelor preconizate în cadrul proiectului.

 • lansare_2
 • lansare_2
 • lansare_3
 • lansare_5

La finele acestui proiect în or. Fălești pe lângă instruirea și informarea cetățenilor despre bugetarea participativă și buna guvernare, va apărea un nou obiect de arhitectura urbanistică ”Km 0”. Acest obiect va fi amplasat în centrul orașului și va fi o atracție turistică pentru locuitorii și oaspeții localității.

Dorim tuturor actorilor acestui proiect realizări și succese.

La finalul săptămânii trecute, Alexandr Severin, primarul orașului Fălești împreună cu comisia a participat la recepția de terminare a lucrărilor de construcție a blocului central a Instituției de Educație Timpurie (Grădinița) Nr.10 din or. Fălești.

În cadrul proiectului finanțat de Ambasada SUA din Republica Moldova, au fost executate lucrări de termoizolare a grădiniței, construcția unui bloc nou de studii cu două nivele, reparația unei săli de grupă, reparația parțială a acoperișului și construcția a 1000 de metri pătrați de trotuar pavat.

Copii sunt viitorul, și în acest sens s-a depus efortul maxim ca proiectul să fie implementat, și copilașii noștri din Fălești să aibă parte de condiții bune, la standarde europene unde vor face studii de calitate.

 • 7
 • 5
 • 8
 • 6

Astăzi, 16 ianuarie, primarul or. Fălești, Alexandr Severin, a depus un buchet de crizanteme la monumentul poetului M. Eminescu în semn de recunoștință și omagiu, pentru averea culturală remarcabilă, lăsată generațiilor următoare. M. Eminescu a devenit simbolul culturii românești datorită poeziilor și activității sale întruchipând steaua călăuzitoare a culturii.

Tot la 15 ianuarie, când sărbătorim ziua marelui poet, în R. Moldova se sărbătorește și Ziua Națională a Culturii. Cu această ocazie primăria or. Fălești aduce sincere mulțumiri, respect și recunoștință tuturor angajaților din domeniul culturii pentru devotamentul, voința și profesionalismul de care dau dovadă în promovarea culturii naționale.

Astfel cu ocazia frumoasei sărbători Șefii instituțiilor de cultură din subordinea primăriei or. Fălești au fost premiați cu o diplomă de gratitudine din partea primarului.

Vă dorim să aveți o cale ușoară și plină de succese în munca care o depuneți.

 • cme-16-01_5
 • cme-16-01_3
 • cme-16-01_1
 • cme-16-01_2

Mai multe fotografii

Recent, la sediul Primăriei orașului Fălești, a fost semnat Acordul de Colaborare între AO „CUTEZATORUL”, Consiliul raional Fălești, primăriile comunelor Albinețul Vechi și Taxobeni privind implementarea proiectului „Împreună pentru buna guvernare și bugetare participativă”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de organizațiile Parteneriatul pentru Democrație (EPD), ALDA – Asociația Europeană pentru Democrație Locală și OSC ceh People in Need.

Proiectul are scopul de a îmbunătăți responsabilitatea socială la nivel local și crearea unor mecanisme de cooperare durabilă între autoritățile publice locale și organizațiile societății civile pentru a răspunde mai bine nevoilor comunitare.

Primăria or. Fălești a implementat mai multe proiecte în parteneriat cu AO „CUTEZATORUL”, aducând beneficii locuitorilor urbei. Și de data aceasta, ne vom implica activ în realizarea proiectului sus numit, contribuind la sporirea responsabilizării sociale a administrației publice locale. În acest scop, reprezentanții APL Falești vor paricipa la majoritatea activitaților din  cadrul proiectului, sala de ședinte va fi utilizată pentru desfașurarea unor acțiuni din cadrul proiectului, iar la inițiativa unui grup de tineri și cu susținerea proiectului, vom confecționa și instala „Indicatorul „0” Fălești” în centul orașului contribuind cu 6o mii lei

La finele anului calendaristic în toate instituțiile de educație timpurie din localitate s-au desfășurat matineele sărbătorilor de iarnă, la care au participat toți copilașii din instituții.

   

 • gradinite_9
 • gradinite_11
 • gradinite_12
 • gradinite_14

O mulțime de poezii, colinde, urături, prezentate de cei mici au fost destinate pentru părinții prezenți la sărbătoare. La finele activităților, devenind deja o tradiție frumoasă, primăria or. Fălești a pregătit pentru fiecare copilaș câte un cadou dulce.

La mulți ani și sărbători fericite!

    Mai multe fotografii