Noutăţile primăriei

La data de 6 august 2020, în sala de ședințe a primăriei or. Fălești, a fost organizate două focus-grupuri cu reprezentanții administrației publice locale și persoanele în etate din localitate.

În cadrul acestor focus-grupuri au fost evidențiate cele mai stringente probleme cu care se confruntă persoanele în etate din comunitate și s-au identificat și soluții pentru înlăturarea lor.

Propunerile parvenite în procesul de lucru al ședinței au fost înregistrate iar pe viitor membrii comitetului împreună cu toți actorii implicați în acest proiect, vor încerca rezolvarea acestor probleme.

 • cas_1
 • cas_2
 • cas_3
 • cas_4

  La 28 iulie primăria orașului Fălești și-a confirmat statutul de cel mai transparent între orașe, cedând 20 puncte municipiului Bălți și doar 2 puncte municipiului Chișinău.  Primarului Alexandr Severin i-au fost înmânate diploma de onoare și premiul pentru rezultatul obținut în baza studiului realizat de Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale – IDIS „Viitorul” împreună cu experții Institutului pentru Reforme Economice și Sociale INEKO, Slovacia.  În acest context, Veaceslav Ioniţă, expertul în politici economice al IDIS „Viitorul”, a menționat că orașul Fălești este pe primul loc între orașe – în reitingul de transparență fiind două municipii, fiind și orașul cu cel mai tânăr primar: ”Dorim ca experiența din Fălești să fie preluată și de alte orașe, sperăm că va fi un exemplu motivațional pentru toți. Ca și în alte localități sânt anumite provocări pentru primărie și noi ne dorim ca autoritățile să fie căt mai deschise în tot ce înseamnă transparența”.

  Primarul orașului, d. Alexandr Severin a subliniat că este foarte plăcut și aplaudabil că munca întregii echipe a fost apreciată la justă valoare. ”Nu ne oprim aici, am primit și niște recomandări de la experți, care urmează să le evaluăm împreună cu grupul de lucru, careva din acestea deja au fost implicate, dar trebuie de depus efort și de înlăturat toate neajunsurile”, a menționat primarul.

  Menționăm, că în ultimul an lucrurile s-au schimbat pozitiv în orașul Fălești, primăria s-a ridicat în reitingul transparenței  de pe locul 6 la locul 3, fiind pe locul 1 între orașe. În anii 2016, 2017, 2018 orașul Fălești a fost clasat pe locurile 4, 9 și 6 consecutiv. 

Săptămâna aceasta a fost finisată şi cea de-a doua fază de reabilitare a muzeului în aer liber situat în centrul oraşului Făleşti.

Cum am şi menţionat anterior activitate dată a fost posibilă datorită iniţiativei tinerilor voluntari din oraş cu suportul financiar al primăriei or. Făleşti.

Această tranziţie a artei de la „Evoluţia artei”, care mai bine de 2 ani ne-a bucurat ochiul locuitorilor şi oaspeţilor oraşului Făleşti, trece la faza de lucrări ale pictorilor autohtoni.

Sperăm că contribuţia adusă de toţi actorii implicaţi la reabilitarea acestui muzeu, să aducă un plus de culoare în viaţa orăşelului nostru.

 • mal_1
 • mal_10
 • mal_11
 • mal_12

Galerie foto

 

  Primăria or. Făleşti, exprimă sincere condoleanțe familiei şi rudelor regretatului Hangan Ion, care a activat aproape jumătate de secol în sistemul medical - medic de familie.
  Atât oraşul cât şi raionul Făleşti a pierdut un cetăţean, un profesionist desăvârșit, un om dedicat profesiei sale în totalitate, care a strat la straja şi fortificarea sănătăţii a multor familii de locuitori din raionul Făleşti şi Ungheni, unde a activat pe parcursul vieţii.
  Să-i fie țărâna uşoară şi Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!

ion hangan mem

 

ADR Nord a anunțat vineri, 3 iulie a.c., licitații publice repetate pentru achiziționarea și contractarea lucrărilor pentru trei proiecte de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în trei localități din Regiunea de Dezvoltare Nord. Este vorba despre municipiul Edineț și orașele Fălești și Drochia. Anunțul repetat se referă și la două proiecte de sporire a eficienței energetice a două instituții de învățământ din Regiunea de Dezvoltare Nord. Este vorba despre Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din municipiul Bălți și Gimnaziul „Iurie Boghiu” din satul Flămânzeni, raionul Sângerei.

DETALII:

Licitațiile publice anunțate se desfășoară în conformitate cu prevederile Regulamentului GIZ Moldova în domeniul Achizițiilor Publice.

Părțile interesate pot solicita detalii la e-mailul Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Sursa : http://adrnord.md

Primăria Fălești     Primăria orașului Fălești a urcat pe podium la concursul celor mai transparente localități din Republica Moldova în 2020, realizat de Institutul pentru Dezvoltare și inițiative Sociale(IDIS) ,,Viitorul" împreună cu INEKO Slovacia.

     În urma evaluării celor 60 de localități participante, cele mai transparente sunt :

 • Municipiul Bălți - 76 puncte,
 • Municipiul Chișinău -58 puncte,
 • Orașul Fălești - 56 puncte.

       Primarul orașului Fălești Alexandr Severin, aduce sincere mulțumiri colectivului primăriei or.Fălești pentru dedicație, profesionalism, atitudine și munca depusă pe parcursul anului 2019-2020.

 

20200630 194223

1 clLa data de 26 iunie curent, în centrul oraşului Făleşti, s-a dat start primei faze a lucrărilor de reabilitare a muzeului în aer liber „Evoluția artei”.

În viitorul apropiat această activitate, v-a continua cu faza a doua de reabilitare a muzeului în aer liber, ce va constitui şi schimbarea banerilor actuale decolorate de condiţiile climaterice şi înlocuirea cu lucrări artistice noi.Această activitate a fost posibilă datorită suportului financiar al primăria or. Făleşti, şi la iniţiativa tinerilor activi, voluntari şi prestatorilor de servicii pentru tineret din orășelul nostru.

Ne bucură faptul că avem tineri activi în localitate, care se implică în activităţi de voluntariat şi participa la menţinerea şi îmbunătăţirea aspectului oraşului Făleşti.

Cu acest prilej aducem mulţumiri tuturor celor implicaţi pentru timpul şi suportul fizic acordat, iar la faza a doua a lucrărilor sperăm să avem şi mai mulţi participanţi.

Trebuie să menţionăm un lucru că: totul ce se face, se face pentru noi toţi.

 • 1-cl
 • 2-cl
 • 3-cl
 • 4-cl