msing

 

Evenimente / Activităţi în teritoriu

  După ce mai bine de 30 de ani nu s-a intervenit niciodată cu reparație curentă la carosabilul din str. 1 Mai și Alecu Russo, primăria orașului Fălești a reparat capital aceste străzi.

  Pe tronsonul de circa 2000 m2 au fost montate bordurile, amenajate parțial trotuare și asfaltat drumul.

  Partea cea mai frumoasă este că imediat după ce sa finalizat construcția, atât locuitorii orașului cât și conducătorii auto se v-or putea deplasa confortabil și în siguranță pe străzile modernizate.

  Cunoaștem că mai avem multe drumuri ce necesită reparații, mergem înainte, construim și modernizăm orașul!

  Mai multe fotografii

  La finele săptămânii precedente după disputarea celor 11 etape de meciuri, s-a finisat primul tur al Campionatului Raionului Fălești la fotbal, ediția 2024. Liderul detașat al competiției cu maximum de puncte acumulate după 11 victorii și un golaveraj de 59 de goluri marcate și 17 primite, este echipa primăriei or. Fălești.

  Le urăm băieților noștri un parcurs la fel de bun și în returul campionatului și succes în continuare fără traume.

  Bună ziua, suntem un grup de inițiativă, care în prezent participă la programul „Instigare la Democrație”, Ediția IV, organizat de CPR Moldova, prin care se urmărește amenajarea parcului de lângă Instituția Publică Liceul Teoretic ”Ion Creangă ” pentru toată comunitatea. Rezultatele acestui chestionar vor ajuta echipa de implementare de a identifica cele mai optime soluții în procesul de amenajare a parcului din Fălești.

Ne puteți acorda două minute din timpul Dvs.
accesînd link-ul pentru comletarea chestionarului:
 https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd1EA0iE6Jq6_WQNrnxuxvttRgnjw5i9NRDOx-wEoztx3frlQ/viewform

  La 9 iulie curent, 20 de copii din localitate au plecat la tabăra de odihnă din s. Călinești.

  De câțiva ani consecutiv în perioada vacanței de vară primăria or. Fălești procură bilete de odihnă pentru copiii din or. Fălești. Pe parcursul a 10 zile calendaristice cei selectați se pot bucura de aerul curat, distracțiile zilnice și odihna pe cinste de care beneficiază toți locatarii taberei de odihnă.

  Sperăm că odihna va fi de bun augur i-ar copiii vor lega prietenii noi, amintiri frumoase și vor veni acasă cu un bagaj de emoții pozitive.

  Vă dorim odihnă plăcută și distracție pe cinste!

  La 6 iulie curent, primăria or. Fălești, a organizat o excursie, pentru 50 elevi din instituțiile din localitate cu destinația Fălești – mun. Chișinău.

  Participanții la această excursie au avut posibilitatea să participe la activităție preconizate pentru ei, care au fost organizate în Centrul Comercial ”Jambo”.  

  Startul distracției a început la roller parkul pentru cei care au putut a se deplasa pe role. Distracția a continuat cu vizitarea animăluțelor de contact unde copiii au putut interacționa cu ele ca mai apoi să aibă parte de un spectacol teatral. Doritorii de tehnologie au avut parte de ochelari virtuali, unde au putut fi în centrul unei istorii virtuale. Punctul culminant al excursiei a fost vizitarea grădinei zoologice unde au putut vedea pe viu o mulțime de animale, reptile și păsări expuse pentru deliciul publicului.

  Mulțumim tuturor persoanelor implicate în organizarea activităților și pentru această zi specială plină de emoții pozitive organizată pentru copii.

 Mai multe fotografii

Concert seral pentru toate virstele

 logo  Conceptul proiectului a fost dialogat începând cu anul 2016, având ca obiectiv

 ,,Conservarea patrimoniului cultural și istoric al zonelor Județului Iași din România și Raionul Fălești din Republica Moldova, sprijinirea dezvoltării culturii locale, a identităților culturale specifice și a dialogului cultural “.

  Prin intermediul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, cu finanțare prin Instrumentul European de Vecinătate (ENI), Consiliul Județean Iași, Consiliul raional Fălești și Primăria orașului Fălești  în comun au accesat la un proiect de cooperare transfrontalieră. Proiectul depus și selectat poartă numele ,,Călător pe meridiane culturale”,1HARD/2.1/1 și are drept scop promovarea culturii locale și păstrarea patrimoniului.

  Astfel, în cadrul proiectului ,,Călător pe meridiane culturale”, pentru a valorifica investiția, fiecare dintre părți are obiective separate ce vizează :

  Consiliul Județean Iași

  • Intervenții de consolidare, conservare și dotare a Obiectivului cultural Muzeul "Ion Creangă" cu tot ansamblul său (Casa Bojdeucă - clădire patrimoniu, curtea interioară și clădirea Muzeu care cuprinde expoziții foto-documentare), primul muzeu memorial literar din România, inaugurat la 15 aprilie 1918 lași.Imagine1Imagine2

  Consiliul raional Fălești

  • Intervenții asupra Muzeului Raional de Istorie și Etnografie „ Lazăr Dubinovschi” monument de arhitectură de însemnătate națională pentru Republica Moldova, construit în anii 30 ai secolului XX și inclus în registrul monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat.

Imagine3

Imagine4

  Primăria orașului Fălești

  • Refacerea drumului istoric de acces din pavaj de granit "Ștefan cel Mare", unicul astfel de monument istoric din Republica Moldova, având o încărcătură istorică și simbolică foarte importantă, drum ce nu a dispărut nici măcar la circa 100 de ani de la construcție.

Imagine5

Imagine6

  Proiectul s-a desfășurat pe parcursul a 29 de luni, cu un buget total de 1.724.351,65 euro, dintre care 1.042.081,65 euro destinat- Consiliul Județean Iași, 129.780 euro destinat- Consiliul raional Fălești și 551.730 euro destinat- Primăria orașului Fălești.

  Implementarea proiectului ,, Călător pe meridiane culturale” a contribuit la consolidarea parteneriatului dintre România și Republica Moldova prin promovarea culturii locale și păstrarea patrimoniului istoric, și se adresează direct grupului țintă și beneficiarilor finali prin reabilitarea monumentelor de patrimoniu cultural, aducând schimbări pozitive pe termen lung.

https://ro-md.net/ro