Evenimente / Activităţi în teritoriu

În dimineaţa zilei de astăzi, 14 ianuarie, în contextul împlinirii, la 15 ianuarie a 172 ani de la naşterea marelui M. Eminescu, funcţionarii Primăriei or. Fălești, împreună cu primarul, Severin Alexandr, au depus flori la monumentul poetului. În fiecare an, în această zi, M. Eminescu ajunge la inimile celor care îl omagiază.

Anume data de 15 ianuarie, ziua de nașterea marele poet Mihai Eminescu, în semn de omagiu în R. Moldova este sărbătorită și Ziua Naţională a Culturii.

Cu acest prilej aducem sincere felicitări tuturor lucrătorilor din domeniul culturii cu frumoasa sărbătoare dorindu-le multă sănătate, fericire, realizări profesionale și succese.

 • IMG_6116
 • IMG_6118
 • IMG_6122
 • IMG_6125

 

În fiecare an, în ajunul sfintelor sărbători de iarnă, cetele de urători și colindători din localitatea noastră pășesc pragul primăriei or. Fălești, pentru a continua tradițiile frumoase de iarnă, lăsate de strămoșii noștri.

Anul acesta la 24 decembrie, colectivul de urători și colindători al grupului seniorilor ”Miorița” din or. Fălești și colectivul Palatului Raional de Cultură Fălești ”Baștina”, au venit în fața consilierilor locali cu un buchet de colinde și urături. Au fost spuse multe urări de bine, fericire și sănătate. Sperăm că urările venite din partea urătorilor să ne aducă un an nou mai bun.

 • colind-fl_1
 • colind-fl_2
 • colind-fl_3
 • colind-fl_4

 

Cu această ocazie dorim tuturor locuitorilor or. Fălești un an nou fericit, plin de bucurii și realizări.

La mulți ani!

Mai mujlte fotografii

Astăzi 23 decembrie, curent, în orașul Fălești, a avut loc un eveniment inedit – deschiderea oficială a sediului Centrului Asistență Medicală Urgență Prespitalicească Fălești.

La deschidere au fost invitați: reprezentantul Ministerului Sănătății, Luminița Avornic, primarul or. Fălești, Alexandr Severin, vicepreședintele consiliului raional Fălești, Fusu Veaceslav, directorul IMSP CNAMUP, Boris Golovin, șeful departamentului regional, Igor Prisacaru, vicedirectorul Spitalului Raional Fălești, Nicolae Andrieș, șeful Centrului Sănătate Publică Fălești, Bobu Iurie, șefa Centrul de Sănătate Fălești, Nina Sceastlivîi, șefa SAMU Fălești, Angela Mocanu și personalul medical.

 • IMG_6031
 • IMG_6038
 • IMG_6035
 • IMG_6042

Sperăm că deschiderea acestui sediu să fie de bun augur pentru cadrele medicale, care activează în instituție iar cetățenii raionului și or. Fălești să se bucure de servicii medicale de calitate.

  Mai multe fotografii

La finele fiecărui an, devenind deja o tradiție frumoasă, în or. Fălești, la data de 19 decembrie, a fost inaugurat pomul de crăciun și s-a dat start sărbătorilor de iarnă.

Pentru a câta oară copiii din or. Fălești sunt vizitați de Moș Crăciun. Anul acesta nu a fost o exceptie și Moșul a venit la noi împreună cu un personaj din desene animate, care au organizat o distracție pe cinste.

Atmosfera plăcută, redată prin decorațiunile luminoase, au încălzit și au luminat sufletele tuturor celor prezenți, au adus un strop de fericire în inimile noastre.

Punctul culminant al sărbătorii pentru cei prezenți a fost concertul seral, la care au participat interpreți autohtoni ca: Diana Stoica, Patric Hanganu și Pasha Parfeni.

 • IMG_5969
 • IMG_5974
 • IMG_5972
 • IMG_5989

La finalul concertului muzical cerul a fost luminat de focuri de artificii extraordinar de frumoase.

Ținem să mulțumim tuturor actorilor implicati la organizarea acestui eveniment și Vă dorim tuturor sărbători fericite.

LA MULȚI ANI!

Mai multe fotografii

La 12 decembrie curent, primăria or. Fălești, a organizat o excursie pentru tineri cu destinația Rîșcova – EcoVillage Moldova.

Această activitate a fost organizată cu ocazia Zilei Internaționale a voluntarului, sărbătorită la data de 5 decembrie și este o stimulare din partea administrației publice locale pentru tinerii, activi, voluntari, care pe parcursul anului s-au implicat în activități de voluntariat.

 

Tot în această zi au vizitat casa muzeu A. Donici, Eco Village și au participat la atelierul de informare cu teme ecologice și schimbări climatice.

  Mai multe fotografii

La 3 decembrie, anual, în toată lumea se sărbătorește Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități.

Cu această ocazie primăria or. Fălești în comun cu asistenții sociali comunitari au selectat 60 de persoane cu grad de dizabilitate și a organizat un prânz pentru ei. Cunoaștem cu toții că nevoile și necesitățile acestor categorii de cetățeni sunt multe și încercăm să intervenim, după posibilitate, în diferite situații.

Aducem sincere urări de bine și sănătate tuturor persoanelor care se încadrează în această categorie și le dorim tot binele din lume.

 Mai multe foto