Evenimente / Activităţi în teritoriu

Vineri, 13 septembrie 2019, ora 09.00, la intersecția străzilor Ștefan cel Mare și Moldovei, or. Fălești, conform Planului de Acţiuni la Protecţia Civilă, aprobat pentru anul 2019, au avut loc aplicații demonstrative și exerciții practice.

Pentru desfăşurarea exerciţiului, au fost antrenate: Comisia pentru Situaţii Excepţionale, efectivul Punctului teritorial de Dirijare în Situații Excepționale şi forţele Protecţiei Civile ale orașului Fălești.

Serviciile protecției civile au pus în practică cunoștințele teoretice, cât și practice, realizând activități de simulare în situații excepționale, cum ar fi: explozia gazoductului în blocul de locuit, în caz de cutremur, accidente în proporții destul de mari și alte situații care pun în pericol  viețile omenești și bunurile materiale.

Galerie foto

La data de 4 august 2019, ora 10:00, pe terenul sportiv central din or. Făleşti s-a disputat finala Cupei raionului Făleşti la fotbal.

În acest meci s-au întâlnit echipele de fotbal a or. Făleşti şi echipa de fotbal a sat. Musteaţa. La sfârșitul celor 90 minute regulamentare de joc a fost înregistrat scorul de 7:1, învingătoare şi câștigătoarea Cupei raionului Fălești 2019 desemnându-se echipa or. Făleşti.

Le urăm succese şi realizări în continuare sportivilor noștri.

Galerie foto

La data de 24 iulie 2019, în sala de ședințe a primăriei or. Fălești, s-a desfășurat ședința a 2-a a Comitetului Director Local a proiectului de servicii publice locale ”Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în or. Fălești”.

Pe ordinea de zi a ședinței au fost planificate următoarele subiecte:

-       Prezentarea activităților din Planul de implementare și a Raportului privind progresul de implementare a proiectului ”Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în or. Fălești” pentru perioada de raportare, trimestru II (aprilie-iulie 2019).

-       Prezentarea activităților din Planul de implementare pentru perioada următoare de implementare (iulie-septembrie 2019).

-       Prezentarea raportului ”Implicarea societății civile ca pertener al proiectului de AAC din or. Fălești”, trimestru II, 2019.

-       Prezentarea raportului privind vizita de studiu în România, ADR Muntenia de Sud și Germania.

Galerie foto

La  19 iulie 2019, ora 9.00, în sala de ședințe a primăriei or. Fălești, s-a desfășurat ședința Comisiei penrtu situații excepționale.

Ședința a fost deschisă de președintele Comisiei pentru situații excepționale dl. Vladimir Rusu.

La ședință au fost invitați și au participat membrii Comisiei Situații Excepționale, conducători ai întreprinderilor, organizaţiilor şi instituţiilor orășenești.

La data de 1 iunie 2019, în or. Făleşti s-a organizat activități dedicate „Zilei Internaţionale a Copiilor”.

Cu această ocazie primăria or. Făleşti împreună cu Direcția Generală Asistență Socială, Protecția Familiei și Copilului a Consiliul Raional Făleşti au organizat pe parcursul acestei zile ateliere de distracție și un concert pentru cei mici şi părinţii lor la care au participat copii din grădiniţele orăşeneşti și Centrul de creaţie şi agrement pentru copii „Eleonora Găină”.

Copiilor participanţi la aceste activităţi li s-au pregătit din partea organizatorilor cadouri şi surprize dulci, dând culoare şi bucurie sărbătorii, iar în ajunul sărbătorii primăria or. Făleşti a făcut o surpriză copiilor din grădiniţele orăşeneşti oferindu-le în dar îngheţate.

 

Primăria or. Făleşti vine cu un mesaj de felicitare către toţi copiii din oraş şi localităţile Republicii şi le doreşte să fie sănătoşi şi să aibă parte de o copilărie fericită.

Galerie foto

 felicitare prim

1 2S-a mai scurs o zi în călimara timpului, iar prezentul de azi va fi trecutul de ieri, de aceea încercăm să surprindem cele mai frumoase amintiri și să le înregistrăm în poze pentru a ne bucura de ele în viitor.
   La data de 22 mai 2019 în or. Făleşti s-a sărbătorit Hramul localităţii ”Sf. Nicolae”. Activitățile destinate acestei sărbători le-am imortalizat în poze pentru a ne bucura de această frumoasă sărbătoare oricînd vom avea dorință.

Galerie foto