Evenimente / Activităţi în teritoriu

IMG 3835La data de 16 februarie 2019, în incinta Palatului Raional de Cultură Făleşti ”M. Volontir”, s-a organizat serata-concurs destinată tinerilor îndrăgostiţi cu genericul ”Dacă dragoste nu e, nimic nu e” dedicată Zilei dragostei și a bunăvoinței.

Tinerii îndrăgostiți care au participat la acest concurs ne-au adus aminte celor prezenți la această sărbătoare despre acel suflu frumos al dragostei, care își găsește loc în inimile noastre cel puțin o dată în viață.

Armonia dragostei emanată de cuplurile participante au încălzit atmosfera din sală dar nu în ultimul rînd și inimile juriului. Spectatorii din sală au creat o dispoziţie bună pe întreaga durată a seratei.

La final, organizatorii acestei sărbători, primăria or. Fălești în persoana dl. Vladimir Rusu și Secția Cultură și Turism în persoana d-nei. Liudmila Negri au premiate cuplurile cu diplome de merit şi cadouri.

 • IMG_3735
 • IMG_3747
 • IMG_3767
 • IMG_3768

Zilele trecute, in sala de sedinta a primariei orasului Falesti, a avut loc sedinta Grupului de lucru pentru prezentarea proiectului „Analiza diagnostica  a operatorului de AAC”, organizata in cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în orașul Fălești”. La ea au participat 17 reprezentanti GIZ Moldova, in frunte cu consultantul national superior GIZ Valenntina Plesca, primariei Falesti, inn frunte cu primarul orasului Falesti Vladimir Russu, Directiei de Productie a Gospodariei Comunale si de Locuinte Falesti, mangerul proiectului, expertul BCI s.a..

 • IMG_5092
 • IMG_5095
 • IMG_5096
 • IMG_5099

La sedinta a fost prezentat si discutat proiectul   „Analiza diagnostica  a I a operatorului de AAC”,  elaborat de Consortiumul GFA – Consulting Group – BCI Business Consulting Institute - MM MottMacdonald. Studiul a fost prezentat de epertii GFA/GIZ  Gheorghe Ciobanu, Vladinir Russu si Viorica Scerbina. In cadrul sedintei au luat cuvintul si au venit cu comentarii doamna Valentina Plesca, consultant national superior GIZ, primarul orasului Vladimir Russu, directorul DPGCL Falesti Vasile Bagrin, managerul proiectului, expertul BCI s.a.   

Expertii au ajuns la concluzia ca I.M. DPGCL Fălești activează stabil în baza propriului statut, cu respectarea prevederilor de bază a legislației din domeniu, dispune de capacitățile si experienta necesara, este capabila sa primeasca si sa gestionaze eficient investitia primita de la Uniunea Euroepana.

aviz dragobete 1 1

În urma incidentului de la data de 05.01.2019, privind prăbușirea balconului din str. Moldovei 14, Comisia Situații Excepționale a primăriei or. Fălești, vă pune la dispoziție un set de reguli privind asigurarea securității locuitorilor blocurilor multietajate.

Siguranța fiecărui cetățean depinde de respectarea tuturor normelor de exploatare, construcție, menținere și securitate.


Reguli de siguranță în blocurile multietajate

A devenit deja o tradiţie frumoasă ca în fiecare an în ajunul sfintelor sărbători de iarnă urătorii şi colindătorii din localitate să păşească pragul primăriei oraşului și să împarte dispoziţie şi voie bună tuturor.

Unele din acele momente magice, care vor rămâne mereu în amintirile noastre dorim să le împărtăşim cu dumneavoastră.

Colinde şi urături la primăria or. Făleşti

 • IMG_0455
 • IMG_0458
 • IMG_0462
 • IMG_0463

Moş Crăciun la bradul orăşenesc

 • IMG_0293
 • IMG_0295
 • IMG_0306
 • IMG_0310

IMG 2455Pe data de 13 decembrie 2018 în sala de ședințe a Consiliului local Fălești s-a desfășurat   ședința nr. 4 a Comitetului Local Cetățenesc (CLC) cu participarea consilierilor locali din orașului Fălești. La ședința au participat 18 persoane. Ea a fost moderata de președintele CLC domnul Vladimir Voloşin şi primarul oraşului domnul Vladimir Rusu.

Scopul ședinței a fost prezentarea rezultatelor sondajului sociologic „Măsurarea gradului de satisfacție al locuitorilor or. Fălești de serviciile publice din sectoarele de aprovizionare cu apă și canalizare”, discutarea modalităților de colectare a contribuției pentru conectare/reconectare la rețelele de apeduct si canalizare reabilitate in cadrul proiectului „Îmbunătățirea aprovizionării cu apă și sanitație în orașul Fălești” si familiarizarea membrilor CLC si consilierilor locali cu modalitățile de colectare a contribuţiei proiectului, colectării informației si elaborarea listei persoanelor, ce vor fi scutite integral sau parțial de plata pentru conectare/reconectare la rețelele de apa si canalizare.

La data de 18 noiembrie 2018, în incinta Palatului raional de Cultură „Mihai Volontir” din or. Fălești, a avut loc Concursul raional „Steaua de Fălești”, dedicat Săptămânii Naționale a Tineretului.

La acest concurs au participat concurenți din oraș și alte localități ale raionului. A devenit o tradiției frumoasă ca în orășelul nostru să se organizeze acest eveniment an de an, care contribuie la identificarea, susținerea și promovarea tinerelor talente.

 • 1
 • 10
 • 11
 • 12

Galerie foto