Evenimente / Activităţi în teritoriu

La 5 octombrie current, tinerii voluntari ai Consiliului raional al tinerilor Fălești, au venit cu inițiativa de a reabilita aspectul estetic al indicatorului „Fălești”, situat la intrarea în oraș din partea fabricii de vinuri. Această activitate a fos realizată în cadrul evenimentului dedicat Săptămânei Naționale a Voluntariatului și a fost posibilă datorită suportului financiar al primăriei or. Fălești.

Ținem să mulțumim tinerilor voluntari implicați pentru munca depusă, voință de schimbare și spirit civic.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Primăria orașului sprijină echipa de fotbal a Veteranilor din or.Fălești, care evoluează în Campionatul Republicii Moldova ,, Liga Veteranilor 2021" Zona Nord.
După 4 etape disputate, echipa noastră a bifat 2 victorii și 2 egaluri, acumulând 8 puncte și clasându-se pe poziția a 4, mai având un meci în rezervă de jucat.
Luni, la data de 27 septembrie cu începere de la 17.00 pe stadionul din satul Călugăr, se va disputa meciul crucial cu echipa orașului Bălți, liderii competiției.
Doritorii de a susține echipa noastră sunt așteptați la stadion.
LV1
La mijlocul lunii septembrie, în orașul Fălești a demarat campania ,,Un oraș verde, frumos, curat". În acest fel, în zonele verzi ale orășelului nostru au fost amenajate mai multe clumbe decorative cu flori.
Primarul orașului Fălești aduce sincere mulțumiri angajaților Î.M. ,,DPGCL" Fălești, pentru munca și efortul depus în amenajarea acestor capodopere florale și speră ca locuitorii să aprecieze aceste eforturi de a avea un oraș curat și amenajat.
  • cam1
  • cam2
  • cam3
  • cam4

A n u n ț !!!

Direcţia de colectare a impozitelor şi taxelor locale din cadrul Primăriei or. Falești Vă informează că tremenul  de plată a impozitului imobiliar / funciar pentru anul 2021  a expirat.  Contribuabilii care nu au reușit să achite impozitul sunt îndemnați să o facă benevol, cu Aviz de plată, direct la ghișeele băncilor și oficiilor Poșta Moldovei, sau on-line, prin intermediul serviciului guvernamental de plăţi electronice Mpay și portaluluwww.sfs.md.

Ulterior, pentru cazurile de neachitare benevolă a impozitului, obligația fiscală restantă se încasează în mod forțat, prin aplicarea procedeelor de executare silită, coform legislației.

Avizele de plată pot fi ridicate personal de la Primăria oraşului Fălești, etajul III, biroul nr. 4, SCITL, între orele 8:00 – 12:00, luni – vineri. 

Pentru detalii suplimentare, cetăţenii sunt rugaţi să se adreseze Direcţiei de colectare a impozitelor şi taxelor locale  la numarul de telefon 0259  4 90 42, Primăria oraşului Fălești, etajul III, biroul nr. 4, SCITL , între orele 8:00 – 12:00, luni – vineri.

ANUNȚ!

   Mult stimați veterani, participanți a conflictului de pe Nistru, vă aducem la cunoștință, că conform demersului nr. fl/65 din 17.02.2021 al Ministerului Apărării al Republicii Moldova, veteranii care dețin legitimații de model vechi sunt îndemnați să le  schimbe în legitimație de model nou până la finele anului curent, pentru a beneficia de asigurare obligatorie de asistență medicală gratuită și după data de 31.12.2021. 

  Pentru evitarea unor cazuri de escrocherii la perfectarea documentelor pentru preschimbarea legitimațiilor, participanții la luptele din Transnistria pentru a obține suport sunt îndemnați să se prezinte către  Organizația  Veteranilor de Război de pe Nistru ,,Combatantul” dl. Colesnic Serghei, colonel de poliție în rezervă, președinte al organizației Veteranilor și Pensionarilor al Organelor Afacerilor Interne din raionul Fălești. Adresa juridică a Organizației respective: or. Fălești, str. Ștefan cel Mare 38, telefon de contact 069508456.

Graficul de primire : sediul Organizației se află în incinta Secției - Administrativ-Militare Fălești

Marți :         de la 09.00 până la 12.00

Joi  :             de la 09.00 până la 12.00

Sâmbătă :    de la 09.00 până la 12.00

ОБЪЯВЛЕНИЕ!

Уважаемые ветераны, участники конфликта на Днестре, информируем вас, что согласно письму № фл/65 с 17.02.2021 Министерство Oбороны Республики Молдова, ветеранам имеющим удостоверение старого образца, настоятельно рекомендуется поменять их на удостоверение нового образца до конца этого года, для оказания обязательной бесплатной медицинской помощи и после 31.12.2021.

Во избежание случаев мошенничества при подготовке документов для обмена удостоверений ветерана, участникам боевых действий в Приднестровье настоятельно рекомендуется, обратится за поддержку в Организацию Ветеранов Приднестровской Войны «Комбатант» к г-ну  Колесник Сергей, полковника полиции в запасе, президента Организации Ветеранов и Пенсионеров Органов Внутренних Дел Фэлештского района. Юридический адрес Организации: г. Фэлешть, ул. Штефан чел Маре 38, контактный номер телефона  069508456.

График приема:  Организация  находится внутри Военно-Административного - Отдела Фэлешть.

Вторник: с 09:00 до 12:00
Четверг: с 09:00 до 12:00
Суббота: с 09:00 до 12:00.