Evenimente / Activităţi în teritoriu

  La data de 3 decembrie 2019, în or. Fălești a sosit Caravana de Crăciun organizată de un grup de voluntari din Germania.

  cdr 1 

 Voluntarii acestei Caravane au oferit în dar copiilor din localitatea noastră și alte localități ale R. Moldova cadouri pregătite de copiii din Republica Germania.
  Acest act de caritate a fost un bun început al sărbătorilor de iarnă.
  Transmitem sincere mulțumiri poporului german pentru acțiunea de caritate organizată în orășelul nostru.

Galerie foto

La data de 27 noiembrie 2019, în incinta sălii de ședințe a primăriei or. Fălești, a avut loc întâlnirea tinerilor din oraș cu primarul or. Fălești. La această întâlnire s-a pus în discuție implicarea activă a tinerilor în activitățile organizate în localitate și în procesul decizional.

tp

S-a discutat un spectru larg de probleme și posibilități ale tinerilor din localitate, receptivitatea administrației publice locale de nivelul I în soluționarea lor.

Sperăm că pe viitor se vor implica mult mai mulți tineri în activitățile organizate în localitate.

Galerie foto

av saLa data de 15 noiembrie 2019, primăria or. Fălești a organizat o activitate de voluntariat la care au participat tinerii voluntari ai Școlii de Arte Plastice ”Gheorghe Vrabie” și îndrumătorul lor în lumea picturii, Furdui Damian.

 Acești tineri au încercat să dea viață și culoare stației auto amplasată în apropierea bibliotecii raionale ”M. Eminescu”. 

Rodul muncii acestor tineri îl puteți vedea în pozele de mai jos. 

Galerie foto

La data de 17 noiembrie 2019, în incinta Palatului raional de Cultură „Mihai Volontir” din or. Fălești, s-a desfășurat Concursul raional „Steaua de Fălești”, organizat de Secția Cultură și Turism în parteneriat cu Primăria or. Fălești și compania Oriflame. 

La acest concurs au participat concurenți din oraș și alte localități ale raionului Fălești. A devenit o tradiție frumoasă ca acest eveniment să se organizeze an de an recrutând și promovând tinere talente pe scena locală a muzicii. 

Acest concurs poate fi un prim pas sau o rampă de lansare în lumea muzicii pentru tinerii concurenți, contribuie la identificarea, susținerea și promovarea tinerelor talente.

 La finele concursului participanții au fost premiați cu diplome de gratitudine și cadouri din partea organizatorilor.

Galerie foto

  La începutul lunii curente angajații primăriei or. Fălești, SRL Bălți-Gaz filiala Fălești, DPGLC Fălești, au luat parte la Campania Națională de plantare cu genericul ”Un arbore pentru dăinuirea noastră”. Materialul săditor a fost plantat în zona râulețului Șovățul de Jos din or. Fălești.

 

Galerie foto

Vineri, 13 septembrie 2019, ora 09.00, la intersecția străzilor Ștefan cel Mare și Moldovei, or. Fălești, conform Planului de Acţiuni la Protecţia Civilă, aprobat pentru anul 2019, au avut loc aplicații demonstrative și exerciții practice.

Pentru desfăşurarea exerciţiului, au fost antrenate: Comisia pentru Situaţii Excepţionale, efectivul Punctului teritorial de Dirijare în Situații Excepționale şi forţele Protecţiei Civile ale orașului Fălești.

Serviciile protecției civile au pus în practică cunoștințele teoretice, cât și practice, realizând activități de simulare în situații excepționale, cum ar fi: explozia gazoductului în blocul de locuit, în caz de cutremur, accidente în proporții destul de mari și alte situații care pun în pericol  viețile omenești și bunurile materiale.

Galerie foto