msing

 

Astăzi în or. Fălești, cu ocazia împlinirii a 31 ani, de la declanșarea conflictului armat pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova, s-a organizat un miting de comemorare a eroilor căzuți pe câmpul de luptă. La acest eveniment au participat conducerea primăriei și a raionului Fălești, funcționari publici, reprezentanți ai serviciilor desconcentrate, colaboratori ai Inspectoratului de Poliție și veterani- participanți la acțiunile de luptă de pe Nistru. În cadrul evenimentului cu un set de poezii patriotice au participat elevii instituțiilor publice de învățământ din localitate: ”Ion Creangă” și ”Mihai Eminescu”. De asemenea în cadrul mitingului au fost înmânate medalii ”Vulturul de Aur” pentru veteranii participanți la acest conflict armat.

  • IMG_9242
  • IMG_9248
  • IMG_9210
  • IMG_9236

Această zi pentru întreaga noastră societate este o zi de doliu, o zi de durere, o zi de amintire pentru familiile, care și-au pierdut pe câmpul de luptă persoanele dragi. Aceste evenimente tragice vor rămâne mereu în memoria și istoria țării noastre, evenimente care nu le dorim să mai fie repetate nicicând, pentru că pacea și viața este cel mai de preț lucru pe acest pământ. 

În acest conflict au căzuți la datorie apărându-și patria 315 feciori ai neamului, care astăzi nu mai sunt printre noi, bravi ostași și patrioți ai acestui stat, care s-au jertfit pentru integritatea teritorială a țării. 

Timpul se scurge dar nimic nu se uită, rănile și durerea rămân ca o flacără care arde în inimile tuturor locuitorilor acestei țări. Noi generația actuală trebuie să depunem tot efortul și silința pentru ca astfel de situații tensionate Republica Moldova să nu mai cunoască, iar viitorul țării să fie un drum plin de succese, înțelegere și pace. 

Veșnică amintire și respect ostașilor căzuți pe câmpul de luptă pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a R. Moldova. 

  Mai multe fotografii