Zilele trecute, in sala de sedinta a primariei orasului Falesti, a avut loc sedinta Grupului de lucru pentru prezentarea proiectului „Analiza diagnostica  a operatorului de AAC”, organizata in cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în orașul Fălești”. La ea au participat 17 reprezentanti GIZ Moldova, in frunte cu consultantul national superior GIZ Valenntina Plesca, primariei Falesti, inn frunte cu primarul orasului Falesti Vladimir Russu, Directiei de Productie a Gospodariei Comunale si de Locuinte Falesti, mangerul proiectului, expertul BCI s.a..

  • IMG_5092
  • IMG_5095
  • IMG_5096
  • IMG_5099

La sedinta a fost prezentat si discutat proiectul   „Analiza diagnostica  a I a operatorului de AAC”,  elaborat de Consortiumul GFA – Consulting Group – BCI Business Consulting Institute - MM MottMacdonald. Studiul a fost prezentat de epertii GFA/GIZ  Gheorghe Ciobanu, Vladinir Russu si Viorica Scerbina. In cadrul sedintei au luat cuvintul si au venit cu comentarii doamna Valentina Plesca, consultant national superior GIZ, primarul orasului Vladimir Russu, directorul DPGCL Falesti Vasile Bagrin, managerul proiectului, expertul BCI s.a.   

Expertii au ajuns la concluzia ca I.M. DPGCL Fălești activează stabil în baza propriului statut, cu respectarea prevederilor de bază a legislației din domeniu, dispune de capacitățile si experienta necesara, este capabila sa primeasca si sa gestionaze eficient investitia primita de la Uniunea Euroepana.

 In rezultatul implementarii proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în orașul Fălești” I.M. DPGCL Fălești ar putea deveni operator regional cu extinderea serviciilor de asigurare cu apă și canalizare si in alte localitati ale raionului Falesti. Aceasta necessitate este dictata si de finisarea in prima jumatate a anului curent a apeductului Prut- Falesti, finantat din FNDR. 

Recomandari:

  • V-a ajusta Regulamentul de organizare și funcționare în conformitate cu Regulamentul-cadru.
  • V-a elabora pagina web a Intreprinderii municipale in scopul informarii consumatorilor a apa si canalizare.
  • Primaria Falesti v-a pregati dispozitia cu privire la aprobarea listei cetatelilor din grupurile vulnerabile si o v-a inainta Consiliului local spre aprobare.
  • Primaria orasului, DPGCL Fălești vor incepe pregatirea procesului de cooperare inter comunitara, prin aprobarea acordurilor de cooperare cu alte administratii publice locele privind prestarea serviciilor regionale de alimentare cu apă și de canalizare. 
  • Angajarea unui specialist în atragerea investițiilor (manager de proiect).
  • Expertul BCI v-a informa locuitorii orasului prin plasarea informatiei si pozelor de la sedinta pe reteaua de socializare Facebook si paginilor web a primariei si AO „CUTEZATORUL”.

Proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în orașul Fălești" este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează