În perioada 2-5 iunie curent, în or. Maia – Portugalia, s-a desfășurat Campionatul Mondial de Haltere Mici organizat de World Kettlebell Sport Federation. La cest campionat au participat trei reprezentanți din or. Fălești: multiplu campion European și Mondial dl. Nicolai Bîrliba și doi discipoli ai dumnealui - Andries Maxim și Spinu Denis.

La finele competiției dl. Nicolai Bîrliba, s-a clasat pe locul II, la categoria de vârstă peste 60ani, greutatea 87kg.

 andries maxim 2  spinu denis 2  N Birliba

La categoria de greutate 62kg, Andries Maxim a fost desemnat Campion Mondial între tineret (14-15 ani), nominalizare - Semimaraton (Ridicarea Halterei Mici - 30 de minute). A executat exercițiul de împins al halterei de 16kg de 306 ori, în sumă greutatea ridicată a fost de 4t 896kg.

Cel de-al doilea reprezentant al școlii sportive de copii și juniori Fălești, Spînu Denis a ocupat locul III la Campionatul Mondial între tineret (14-15 ani), nominalizare - Semimaraton (Ridicarea Halterei Mici - 30 de minute), categoria de greutate 56kg, exercițiul de împins al halterei de 16kg, ridicată de 230 ori în sumă de 3t 680kg.

Ruslan Matcovschi

De asemenea or. Fălești se poate mândri anul acesta cu un nou campion mondial la powerlifting, categoria până la 100kg, dl. Ruslan Matcovschi, care a participat la Campionatul Mondial de powerlifting desfășurat în or. Maromme-Franța, la data de 28 mai 2022. Pentru a ocupa locul I sportivul nostru a ridicat haltera de 182,5kg, depășind astfel concurenți din 10 țări.

Le urăm sănătate și succese în viitor sportivilor Făleșteni și le dorim să obțină și alte titluri mondiale și europene ducând faima Republicii Moldova peste hotarele țării.       

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează