Revitalizare urbană - Fălești

ANUNȚ privind organizarea consultărilor publice ”Cu privire la aprobarea programului de Revitalizare Urbană a orașului Fălești pentru anii 2021-2026”

25.10.2021-08.11.2021

Primăria orașului Fălești organizează, începând cu 25.10.2021, consultări publice pe marginea proiectului de decizie ”Cu privire la aprobarea Programului de Revitalizare urbană a orașului Fălești pentru anii 2021-2026”.

Scopul proiectului

Aprobarea programului de Revitalizare Urbană a orașului Fălești pentru anii 2021-2026 pentru îmbunătăirea vieții locuitorilor orașului prin dezvoltarea zonei Gara Fălești. Proiectul PRU Fălești poate fi descărcat aici 

Recomandările pe marginea proiectului programului de Revitalizare Urbană pot fi expediate până la 08.11.2021 la adresa email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., persoana de contact Elena Cebotariov, specialist principal primăria or. Fălești, tel. 067566168.

Ședința de examinare a recomandărilor va avea loc la 09.11.2021 orele 14:00 pe platforma ZOOM 

https://us05web.zoom.us/j/81461352060?pwd=U3RqQjl2WUQzckpNU2pjYVVRS1l6QT09

Идентификатор конференции: 814 6135 2060

Код доступа: FUpU6B

La 16  iunie curent, în incinta căminului cultural Gara Fălești, s-a desfășurat a doua  ședință de lucru a comitetului consultativ din cadrul programului de Revitalizare Urbană a or. Fălești.

La această vizită au participat reprezentanții fundației Solidarity Fund PL, ADR Nord, membrii Comitetului Local de Coordonare și locuitorii localității Gara Fălești.

Scopul vizitei a fost prezentarea rezultatelor idendificate în teren, crearea unei viziuni de dezvotare,  selectarea ideilor, propunerilor, înaintate pentru revitalizare și prioretizarea acestora.

 • 1
 • 5
 • 2
 • 3

La 10 iunie curent, în incinta căminului cultural Gara Fălești, s-a desfășurat o ședință de lucru din cadrul programului de Revitalizare Urbană a or. Fălești.

La această vizită au participat reprezentanții fundației Solidarity Fund PL, ADR Nord, membrii Comitetului Local de Coordonare și locuitorii localității Gara Fălești.

Scopul vizitei a fost în identificarea liderilor locali, care vor fi implicați în procesul de lucru pe viitor, familiarizarea cu procesul de revitalizare, selectarea ideilor, propunerilor, înaintate pentru revitalizare și discuții directe cu locatarii zonei în cauză.

 • rev-urb_1
 • rev-urb_2
 • rev-urb_3
 • rev-urb_4

Această activitate este parte componentă din procesul de lucru în cadrul proiectului de elaborare a Programului de Revitalizare Urbană din care face parte orașul Fălești, implementat în R. Moldova de către Fundația Solidarity Found PL în cooperare cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și Agenția de Dezvoltare Regională Nord.

Galerie foto

 

La 7 iunie curent, s-a desfășurat o vizită de cercetare în zona selectată pentru revitalizare, Gara Fălești. La această vizită au participat reprezentantul fundației Solidarity Fund PL și membrii Comitetului de coordonare din cadrul procesului de revitalizare urbană a primăriei.

Scopul vizitei a fost în identificarea și selectarea propunerilor, problemelor, lucrurilor bune și necesităților locuitorilor zonei în cauză pentru a aprofunda analiza cantitativă și calitativă a zonei.

Această activitate este parte componentă din procesul de lucru în cadrul proiectului de elaborare a Programului de Revitalizare Urbană din care face parte orașul Fălești, implementat în R. Moldova de către Fundația Solidarity Found PL în cooperare cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și Agenția de Dezvoltare Regională Nord.

 • rev_4
 • rev_6
 • rev_5
 • rev_3
  La 18 mai curent s-a desfășurat o vizită de cercetare în zonele orașului, cu participarea reprezentanților fundației Solidarity Fund PL, ADR Nord și membrii Comitetului de coordonare din cadrul procesului de revitalizare urbană a primariei. Scopul vizitei a fost pentru a aprofunda analiza cantitativă și calitativă a fiecărei zone vizitate, a identifica resursele locale și a înțelege potențialul acestora.
  Această activitate este parte componentă din procesul de identificare a zonelor orașului cu indicatori mai scăzuți decât media per oraș. Vă reamintim, că orașul Fălești este în proces de elaborare a Programului de
Revitalizare Urbană implementat în R. Moldova de către Fundația Solidarity Found PL în cooperare cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și Agenția de Dezvoltare Regională Nord.
 • cru_01
 • cru_1
 • cru_3
 • cru_02

 

  La începutul lunii aprilie primăria or. Fălești, în baza cererii de inițiere, a fost selectată pentru a participa în cadrul proiectului de elaborare a Programului de revitalizare urbană, implementat în R. Moldova de către fundația Solidarity Fund PL în cooperare cu ADR Nord.

 • 2
 • 1
 • 3
 • 4

  Odată cu selectarea or. Fălești de a participa la acest proiect, s-a dat start procesului de lucru, care constă din colectări de informații, lucru în teritoriu cu cetățenii, ședințe, schimburi de opinii și consultări publice.

  La data de 14 aprilie curent, a fost organizată cea de-a doua ședință de lucru a Comitetului Coordonator Local din cadrul proiectului de elaborare a Programului de revitalizare urbană a or. Fălești.

  În cadrul ședinței au participat membrii Comitetului Local, facilitatorul și reprezentantul Agenției de Dezvoltare Regionale Nord. Pe ordinea de zi au fost puse în discuție câteva întrebări:
  
-   împărțirea orașului Fălești pe zone,
  -   selectarea indicatorilor de analiză a zonelor,
  
-   procesul de colectare a informației pentru formularul de analiză.

  Credem că munca depusă de membrii comitetului local și a tuturor persoanelor implicate în acest proiect, să fie benefică pentru dezvoltarea orașului Fălești.