msing

 

În acest an se celebrează 78 de primăveri trăite sub cerul senin cu liniște și pace, iar ecoul celui de-al II-lea Război Mondial mai rămâne viu și azi prin unicul veteran de război rămas în viața din orașul Făleşti, d-nul Serghei Cuşnir.
În această zi de bucurie și doliu în care comemorăm eroii și victimele care și-au pierdut viața în cel mai crâncen război împotriva umanității, primarul oraşului Alexandr Severin, viceprimarul Antonciuc Anatolie, vicepreşedinții raionului Tambur Veaceslav, Prodan Mihail, Consilierii locali, angajații Consiliului raional și a primăriei orașului, veterani, combatanți și locuitorii oraşului s-au adunat de dimineață la mitingul de Comemorare a celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial.
Această zi se referă la data în care aliații au obținut victorie asupra Germaniei naziste, punând astfel capăt celei mai distrugătoare conflagrații din istoria bătrânei Europe.
  • 15
  • 17
  • 9
  • 18
Anume ziua de 9 mai are un singur simbol – Simbolului Păcii și Unității.
Prin solidaritate față de toți cei care au jertfit cu propria viața pentru pacea care o avem până în prezent, pentru a păstra vie memoria eroilor cu adâncă plecăciune aprindem candela recunoştinţei.
Memorie veșnică şi pace tuturor!