msing

 

Informaţii

  Bună ziua, suntem un grup de inițiativă, care în prezent participă la programul „Instigare la Democrație”, Ediția IV, organizat de CPR Moldova, prin care se urmărește amenajarea parcului de lângă Instituția Publică Liceul Teoretic ”Ion Creangă ” pentru toată comunitatea. Rezultatele acestui chestionar vor ajuta echipa de implementare de a identifica cele mai optime soluții în procesul de amenajare a parcului din Fălești.

Ne puteți acorda două minute din timpul Dvs.
accesînd link-ul pentru comletarea chestionarului:
 https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd1EA0iE6Jq6_WQNrnxuxvttRgnjw5i9NRDOx-wEoztx3frlQ/viewform

 logo  Conceptul proiectului a fost dialogat începând cu anul 2016, având ca obiectiv

 ,,Conservarea patrimoniului cultural și istoric al zonelor Județului Iași din România și Raionul Fălești din Republica Moldova, sprijinirea dezvoltării culturii locale, a identităților culturale specifice și a dialogului cultural “.

  Prin intermediul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, cu finanțare prin Instrumentul European de Vecinătate (ENI), Consiliul Județean Iași, Consiliul raional Fălești și Primăria orașului Fălești  în comun au accesat la un proiect de cooperare transfrontalieră. Proiectul depus și selectat poartă numele ,,Călător pe meridiane culturale”,1HARD/2.1/1 și are drept scop promovarea culturii locale și păstrarea patrimoniului.

  Astfel, în cadrul proiectului ,,Călător pe meridiane culturale”, pentru a valorifica investiția, fiecare dintre părți are obiective separate ce vizează :

  Consiliul Județean Iași

  • Intervenții de consolidare, conservare și dotare a Obiectivului cultural Muzeul "Ion Creangă" cu tot ansamblul său (Casa Bojdeucă - clădire patrimoniu, curtea interioară și clădirea Muzeu care cuprinde expoziții foto-documentare), primul muzeu memorial literar din România, inaugurat la 15 aprilie 1918 lași.Imagine1Imagine2

  Consiliul raional Fălești

  • Intervenții asupra Muzeului Raional de Istorie și Etnografie „ Lazăr Dubinovschi” monument de arhitectură de însemnătate națională pentru Republica Moldova, construit în anii 30 ai secolului XX și inclus în registrul monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat.

Imagine3

Imagine4

  Primăria orașului Fălești

  • Refacerea drumului istoric de acces din pavaj de granit "Ștefan cel Mare", unicul astfel de monument istoric din Republica Moldova, având o încărcătură istorică și simbolică foarte importantă, drum ce nu a dispărut nici măcar la circa 100 de ani de la construcție.

Imagine5

Imagine6

  Proiectul s-a desfășurat pe parcursul a 29 de luni, cu un buget total de 1.724.351,65 euro, dintre care 1.042.081,65 euro destinat- Consiliul Județean Iași, 129.780 euro destinat- Consiliul raional Fălești și 551.730 euro destinat- Primăria orașului Fălești.

  Implementarea proiectului ,, Călător pe meridiane culturale” a contribuit la consolidarea parteneriatului dintre România și Republica Moldova prin promovarea culturii locale și păstrarea patrimoniului istoric, și se adresează direct grupului țintă și beneficiarilor finali prin reabilitarea monumentelor de patrimoniu cultural, aducând schimbări pozitive pe termen lung.

https://ro-md.net/ro

Anunt gradinite 1 1

Agenția Teritorială de Asistența Socială Nord-Vest Fălești 
anunță concurs pentru ocuparea funcțiilor vacante din cadrul STAS-ului Fălești de  

asistent social comunitar la primăria orașului Fălești 2 un.

  Cei interesați vor depune dosarul la  următoarea adresă: str. Ștefan cel Mare 81, Agenția Teritorială de Asistența Socială Nord Vest, biroul nr. 25.

Dosarul va conține:

- formular de participare la concurs,
- copia diplomei de studii,
- copia  buletinului de identitate însoțită de fișa personală,
- CV (curriculum vitae),
- adeverință medicală pentru determinarea aptitudinii profesionale;
- documente ce atestă experiența profesională (copia carnetului de muncă, certificate privind activitatea profesională desfășurată după data de 1 ianuarie 2019 sau alte documente confirma
tive).
Se acceptă candidați la funcția de asistent social comunitar cu studii medii de specialitate, superioare sau echivalente, în asistență socială, pedagogie, drept, medicina.


Cunoștințe:

1) Cunoașterea actelor normative în domeniu de activitate;
2) Cunoașterea modului de funcționare a instituției;
3) Cunoștințe de operare la calculator: Word, Excel, PowerPoint, Internet;
4) Cunoaște limba română citit, scris și vorbit, limba rusă la nivel mediu: citit, vorbit, scris.


Data limită de depunere a documentelor – 
30 aprilie  2024
Telefon de contact: 067733374, 067733375

  preda binevolpdf 2 page 00025 martie – a fost proclamată Ziua internațională pentru dezarmare și neproliferare prin rezoluția adoptată de Adunarea Generală a ONU, la 07 decembrie 2022.

  Poliția Republicii Moldova, prin intermediul tuturor serviciilor de supraveghere armament din țară, au lansat Campania „Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează”, care se va desfășura în perioada 5 martie - 31 mai 2024.

  Scopul acestei campanii, constă în promovarea securității publice prin colectarea datelor precise și actualizate despre armele de foc din posesia civilă, facilitarea eforturilor de control, monitorizarea și promovarea sentimentului de siguranță, prin conștientizare și implicarea activă a cetățenilor, precum și încurajarea predării benevole a armelor, munițiilor și altor materiale explozive aflate în posesie ilegală, cu anunțarea reprezentanților Sectoarelor de poliție ori responsabilii de supravegherea domeniului armament și activități licențiate, pentru a iniția procedurile corespunzătoare de preluare și ridicare a lor în siguranță.

  În ultimii 10 ani, prin intermediul Comisiei de stat pentru evaluare, bonificare și rebutare a armelor au fost disponibilizate circa 20.473 de arme, dintre care peste 6.300 arme de foc deținute ilegal, cu modificări neautorizate în construcție sau adaptate pentru comiterea de infracțiuni.

  Menționăm că, pentru deținerea ilegală a armelor și munițiilor, materialelor explozive, persoanele sunt pasibile de pedeapsă cu închisoare de până la 7 ani și amendă de până la 65 de mii de lei, iar predarea acestora benevolă organelor de drept exclude orice pedeapsă.

  Despre modalitatea de predare a armelor, munițiilor și materialelor explozive, vă puteți informa la cel mai apropiat Sector/Inspectorat de poliție, ori prin intermediul numărului scurt 112.

  Predați arma deținută ilegal, protejați comunitatea și contribuiți la un viitor mai sigur pentru toți!

  Sursa : igp.gov.md